art interior na zhilishte calma interior studio 7

Арт интериор на жилище

Отново сме на път да търсим жилищен арт интериор.

Ще влезем тук, ще надникнем там, ще обикаляме стари квартири, ще се разхождаме из новите жилищни комплекси. И всеки нов дом ще ни зарадва или разочарова с нещо. Това никак не е лесно, защото нашите обекти са обитаеми жилища, а не изложбени експозиции и в тях силно се чувствува присъствието на обитателите, което винаги оставя своя отпечатък върху първоначално замисленото от архитекта арт обзавеждане. Дълъг и не гладък е пътят на теоретическите закони на проектирането до практическото осъществяване на модерния арт интериор. Ето че влизаме в едно жилище.

АНТРЕТО е просторно, постлано с хубава венецианска мозайка.

Веднага ни прави впечатление, че едно по-цялостно решение на големия шкаф, закачалката и шкафчето за обувки би го направило още по-хубаво.

ДНЕВНАТА е обширна и добре функционално разпределена.

Една цяла стена е заета от хубава библиотека от масив, където е поставен и телевизорът. В близост до нея е разположена много добре изпълнена арт мебелна гарнитура — три кресла, масичка и канапе. Арт мебелите са удобни, масичката е с изискана конструкция. В контраст с пъстрия персийски килим те са търсени едноцветни. Друга група е организирана около барчето — леки кресла, хубава масичка и канапе. Добро впечатление остават добрите пропорции и конструкцията на артистичната масичка. Барчето е решено като висок арт шкаф-витрина. В него има място за напитки, сервизи, прибори, покривка, салфетки. В дневната са намерили място още гьгьт за музика, телефонната група и гьгьт за писмена работа. Последният е удачно решен в комбинация със стелажен мебел. Не бива да пропускаме свободно разположения арт фатерщул /голямо кресло/, който допринася със своето присъствие за създаването на приятна, уютна атмосфера. Същото въздействие има и пианото. СПАЛНЯТА е решена традиционно — с голям гардероб, двойно легло и дамска тоалетка.

Много добре и рационално подредена е малката арт КУХНЯ.

Правилно разпределените цветни кухненски шкафове създават много добри възможности за удобни манипулации в иначе малкото пространства Умереното оцветяване с меки пастелни тонове освежава кухнята и я прави уютна и приветлива. Манипулационните пътища са до максимум съкратени, с което много се облекчава работата на домакинята.

БАНЯТА е семпла, но много добре организирана и изпълнена.

Пастелният тон ва облицовката се свързва удачно с белотата на ваната в умивалника и създава бодро настроение, тъй необходимо в първите часове на всеки наш ден. Преди да си тръгнем, трябва да се замислим дали не сме пропуснали нещо. Може би нещо за общото впечатление ?  Ето че сме завършили посещението си в още едно жилище, което е станало частица от хората, които го обитават.  
calma_interior

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се сега!