mebeli za domashen kabinet calma interior studio 5

Мебели за домашен кабинет

КАБИНЕТЪТ — МЯСТО ЗА РАБОТА

Преди всичко то се осигурява от удобната гарнитура (стол и бюро), от правилната интериорна композиция на кабинетния интериор, от умелото разполагане на кабинетната гарнитура по отношение на осветлението, шкафовете с книги и другите мебели. Работната маса трябва да се подбере съобразно естеството на работата на собственика и неговите изисквания, а столът обезателно трябва да се оразмери по неговите физически данни. Освен доброто естествено осветление отляво необходимо е да се предвиди и изкуствено такова за напрегнатите часове на нощен труд. За да не събират излишно прах, за различните дребни предмети и пособия е желателно да се потърсят удобни чекмеджета в бюрото или в непосредствена близост до него

КАБИНЕТЪТ — МЯСТО ЗА ЧЕТЕНЕ И РАЗМИСЪЛ

Това е втората, твърде важна група в един кабинет — удобно кресло, осветително тяло (стоящо или окачено) и възможност за водене на записки и работа с компютър (малка масичка или плот, монтирани към ръкохватката на креслото). Желателно е да бъде облагодетелствуван погледът на седящия в това кресло посредством поставянето на някое произведение на изкуството или по-специално третиране на отсрещната стена (по цвят и фактура)

КАБИНЕТЪТ —МЯСТО ЗА РАЗГОВОРИ И ПРОФЕСИОНАЛЕН КОНТАКТ

Обикновено в кабинета се предвижда и кът за почивка и разговор (най-често диванче и масичка), където пред чашка кафе да се почива и разговаря на спокойствие. Желателно е тази група да е добре компонирана в цялостния интериор. Особено важно значение има изкуственото осветление — меко, недразнещо очите и същевременно достатъчно обилно . Цветовата гама на кабинетния интериор  би трябвало да се изгради с топли пастелни тонове, с което да се създаде една спокойна, уютна обстановка.
calma_interior

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се сега!