toaletka calma interior studio 7

Тоалетка – мебел с каприз

Знаете ли историята на дизайна на тоалетката?

Накратко: В началото бил човекът – сам в микрокосмоса. Огледал се около себе си и Майката – Природа му се сторила чужда и опасна. И той решил да се отдели от нея в някакъв свой закътан свят. Така се появил първият ДОМ. Обаче не било особено уютно. Тогава човекът отново се върнал към Природата, взел от нея материал и го подчинил на собственото си удобство. Дивата необработена природа се превръщала в услужливи вещи. Така се появили първите МЕБЕЛИ. В дома станало уютно, но все още било някак тъжно. Тогава човекът започнал да украсява жилището си. Така се появил първият ДЕКОР. Вещите станали по-красиви, но били в безпорядък. Тогава човекът се захванал и подредил всичко, научил се да съчетава едно с друго. Така възникнал СТИЛЪТ. Човекът вече си бил свършил работата. Време било да посети съседите си. И какво видял – на един леглото било изработено по-удобно, на друг завесата била ушита по-красиво. Тогава хората започнали да заимстват един от друг най-доброто. Скоро домовете на съседите придобили нещо общо – станали по функционални и практични. Така се появил ДИЗАЙНЪТ. И през цялото време женската част от човечеството недоволствала и капризничила. Личните й вещи ставали все повече, а нямало къде да ги побере. За да си спести семейни неприятности, съпругът й й подарил нейно местенце в спалнята. Така била създадена ТОАЛЕТНАТА МАСИЧКА. Om както е изработена за първи път,

тази мебел се прави изключително само от дърво.

Красотата на дървесината придава необходимата и достатъчна декоративност на този предмет. Съвременната тоалетна масичка е с три лица.

Тоалетната масичка във викториански стил

  Многофункционалната представителка съчетава скрин, плот и огледало и е реплика на тоалетната масичка в стил Харолд от 1895 г. Това е късно викторианско копие на ранно викториански образец. За този модел е характерна закръгленост на формите, богата декорираност и множеството малки чекмеджета. Практична и компактна тоалетна масичка, която наистина може да побере цялото дамско имущество.

Тоалетната масичка с делови облик

напомня дамско писалище в стил Дуй -Филип. Съчетава се с огледало, но то е отделено. Прилича по скоро на секретар. Линията е строга. Това е мебел без излишества и с достатъчно място за най-необходимото. Прави атмосферата официална, но комфортна. Тоалетната масичка 6 стил Рококо от 1760 г. е прародител на днешната същинска тоалетка. Формата е проста и на пръв поглед целта на тази мебел е да поддържа огледало. Плотът е голям. Чекмеджета липсват. Този модел е далеч от романтизма, когато на преден план са чувствата и свободата на въображението. Подходящ е за жени, които не се заседяват много вкъщи. И един съвсем нов облик.

Тоалетната масичка – скривалище.

Тя компилира всичко в себе си – изящество, компактност, практичност и стил. Въпрос на избор.
calma_interior

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се сега!